Je zelfvertrouwen

Zie jezelf als een goed leerkracht

“Katty is nog erg jong en ze deed al eens mee aan Miss België. Met de ervaringen uit dat wereldje heeft ze een dik vel gekweekt, maar toch was ze bij haar 3de jaars BSO in een vicieuze cirkel beland. Na enkele moeizame lessen was Katty al haar kracht kwijt en begon ze met tegenzin aan haar lessen, wat de leerlingen meteen aanvoelden en dus nog opstandiger maakte. Ze zat vast, begon te twijfelen aan zichzelf en wou opgeven. Ik ben meteen een les gaan bijwonen. Door mijn aanwezigheid hielden de leerlingen zich wat koest. Katty kreeg even de ruimte om zichzelf te zijn en de leerlingen positief te benaderen. Ze schreef me even later deze mail:

Bedankt om een bezoek te komen brengen aan de klas, ik weet natuurlijk wel dat dit eigenlijk je plicht is maar het betekende erg veel voor me. Ik heb heel veel steun gehad aan jouw aanwezigheid.
Wat ik het belangrijkste vind, is dat ik mijn eigen motivatie terug heb. Na je bezoek had ik alweer bezoek (van de directeur). Ik had de lesvoorbereiding al herwerkt en hij vond deze ook oké. Tijd om er in te vliegen!

Haar succeservaring is volledig haar verdienste. Ze moest gewoon even haar zelfvertrouwen terugvinden. En dat is gebeurd.” – Marjan, mentor