Waarom je als starter zo’n geweldige leerkracht bent in 10 verklaringen

In de laatste nieuwe whitepaper geeft auteur Johan Dehandschutter 10 verklaringen waarom je als starter voor je leerkrachten zo’n geweldige leerkracht bent. De sterke trekken van starters staan hierbij centraal.

Een geweldig DNA

Bij je start in het onderwijs ben je als vanzelf een geweldige leerkracht. Je DNA van het moment past als gegoten bij je nieuwe uitdaging. Je hebt een reeks trekken die waardevol zijn voor je leerlingen. Ze steunen, motiveren en inspireren hen. Je vuurt er hun inzet en loyaliteit mee aan.

Onder de loep

Neem ze hieronder één voor één onder de loep. Je zal snel merken dat ze weinig van doen hebben met jezelf in het zonnetje zetten of de vlotte jongen of de hippe meid uithangen. Het zijn geen acteertrucs maar gemeende houdingen die je leerlingen echt vooruithelpen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Een doos vol vitaminen

Probeer die sterke starterstrekken vast te houden. Ze zijn een doos vol vitaminen. Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken. Een combinatie van enkele kan al volstaan om een gunstig effect te krijgen. Ze behoeden je niet voor moeilijke klassen en tegendraadse leerlingen, maar je maakt er voor je leerlingen wel het verschil mee, je hele schoolloopbaan lang.”

Naar volledige whitepaper “Waarom je als starter zo’n goede leerkracht bent voor je leerlingen“.